Studietur til Ukraina - med fokus på IT

 • Lviv, Ukraina
 • 01.10.2017
 • 18:00

 

Bli kjent med en av Europa’s raskest voksende IT-destinasjoner og opplev en av Øst-Europas største IT-konferanser. 

IKT-Norge og Norsk-ukrainsk handelskammer (NUCC) inviterer til studietur til Lviv i Ukraina 1. til 3. oktober, med mulighet til å være med på Øst-Europas største IT-konferanse, Lviv IT Arena, fra 30.september til 1.oktober.

Reise, opphold og program dekkes for IKT-Norge og NUCC medlemmer.

Turen er en mulighet til å bli kjent med et land som er i ferd med å bli en ledende IT-destinasjon i Europa. Ukraina har mye å tilby norske selskaper, både i form av et høyt antall IT-ingeniører, høy kompetanse og rimelige priser. Du vil få møte mange selskaper som kan levere tjenester tilpasset din virksomhets behov.

Som deltaker på turen vil du få:

 • Oppleve IT-konferansen Lviv IT Arena fra 30. september – 1. oktober. Vi har et spesialtilpasset program for deltakerne på turen, hvor dere får møte ledende aktører innen ukrainsk IT-næring.
 • Innsikt i ukrainsk politikk, økonomi og IT-næring.
 • Tips til hvordan du bør gå frem hvis du vil outsource eller kjøpe IT-tjenester fra Ukraina.
 • B2B-møter med ukrainske selskaper. Du vil møte ukrainske tilbydere av IT-produkter og tjenester med erfaring fra Skandinavia og Europa.

Turen er organisert i samarbeid med Conscensia, et ledende dansk IT-konsulent selskap med kontorer i Lviv, som hjelper skandinaviske selskaper med å finne ukrainske programvareutviklere og integrere dem i kundens organisasjon. Conscensia har god kjennskap til Lviv og hvordan selskaper bør gå frem når de skal skaffe seg IT-ressurser i Ukraina.

Praktisk informasjon

Tid: 29.09.17-03.10.17 (01.10-03.10), nedreise fredag 29.september 2017. Turen inkluderer Lviv IT Arena, men det er mulig å komme ned 1. oktober for å være med på andre del av programmet.

De som ønsker kan også være med videre til Kyiv 3. oktober. Vi tilpasser programmet til deltakernes ønsker og behov.

Hvor: Lviv, Ukraina, med mulighet til å være med til Kyiv.

Finansiering: Reise, opphold og program dekkes for IKT-Norge og NUCC medlemmer. Det eneste deltakerne må dekke er en egenandel på 1000 NOK. I tillegg får du som IKT-Norge og NUCC medlem 40 prosent redusert pris på billetten til konferansen. Prisen per billett blir 120 USD (omtrent 1000 NOK) istedenfor 200 USD.

Andre deltakere vil få en rabatt på 25 prosent. Prisen er da 150 USD.

Hvis du ønsker å delta og motta mer informasjon kan du melde din interesse her:

Påmelding

Hvorfor Ukraina og Lviv 

Ukraina er i ferd med å etablere seg som en ledende IT- og outsourcingsdestinasjon i Europa. Flere internasjonale IT- og techbedrifter har etablert seg i Ukraina. Også ledende norske IT-selskaper, som Evry og Itera, har virksomhet i Ukraina. De to viktigste grunnene er tilgangen til et høyt antall godt kvalifiserte IT-utviklere og et lavt kostnadsnivå. Ukraina har et av de laveste kostandsnivåene i Europa. God utdanning og høy teknisk kompetanse er også grunnen til at over 100 internasjonale selskaper, som Ericsson, Siemens og Oracle, har lagt deler av sin forsknings- og utviklingsvirksomhet til Ukraina. Et flertall av utviklerne har universitetsutdannelse og har gode engelsk kunnskaper. I følge en studie utført av Simula Research Labaratory  er Ukraina rangert som en av de beste outsourcings-destinasjonene når det gjelder kvalitet. Flere ukrainske selskaper er på IAOPs  2017 rangering av de beste outsourcings-selskapene globalt.

Ukrainsk IT-næring har stor kapasitet og kan levere de fleste typer IT-tjenester. Ukrainsk IT-næring er i sterk vekst. Forventet årlig vekst for IT-næringen i Lviv er i følge Lviv IT Cluster 20 prosent. Mange selskaper og utviklere søker muligheter og har erfaring fra Europa. Det betyr at det er gode muligheter for norske selskaper å finne gode partnere og utviklere i Ukraina.

Lviv er i tillegg til Kyiv en av de største og mest attraktive IT-destinasjonene i Ukraina. Særlig for utenlandske selskaper. Årsaken er et kompetent og internasjonalt orientert IT-miljø. Byen har flere av Ukrainas beste universiteter, som Lviv Polyteknisk Nasjonale Universitet og Det katolske universitet i Ukraina med Lviv Business School. Lokalisert på grensen til Polen, gjør at Lviv er knyttet til Europa kulturelt og økonomisk. Et flertall av IT-selskapene i Lviv har erfaring fra det europeiske og amerikanske markedet. I følge Lviv IT Cluster, er to tredjedeler av kundene til selskapene fra Europa eller USA.

Rapporten utarbeidet av Ukraine Digital News og AVentures Capital gir en oversikt over IT-næringen i Ukraina. For en introduksjon til Ukraina som en IT-destinasjon, kan du også se denne offisielle videoen.

Om Lviv IT Arena

Lviv IT Arena er en av Øst-Europas største IT-konferanser. I fjor deltok nesten 1800 ledere, spesialister og entreprenører fra 12 land for å diskutere de nyeste trendene innen IT. Antall deltakere i år er forventet å være nærmere 2000. Konferansen kan skilte med flere spennende internasjonale og nasjonale innledere. Blant de internasjonale innlederne er Alexander Nix, leder av Cambridge Analytica, Alvaro Costa, leder av Synthetic Data og professor innen Big Data på Madrids EOI Business School, Julien Simon, Principal Technical Evangelist hos Amazon Web Services, Mike Butcher, redaktør for TechCrunch og Alan Grant, grunnlegger av Hired.

Lørdag formiddag, 30. september legges det opp til et spesialtilpasset program for deltakerne på studieturen og deltakere i andre internasjonale delegasjoner. Du vil blant annet møte Andriy Sadovyi, ordfører i Lviv, og Stepan Veselovskyi, leder for Lviv IT Cluster. For mer detaljer, se foreløpig program under.

Organisator er Lviv IT Cluster.

Program

Fredag 29.september (alternativt 1.oktober) – Reise til Lviv

Del 1: Lviv IT Arena og bli kjent med ukrainsk IT-næring

Tid: 30. september – 1. oktober 

1.Foredrag fra ukrainske og internasjonale eksperter om trender innen IT
Internasjonakle og ukrainske innledere holder foredrag innen både teknologi- og forretningsutvikling. For eksepmler på inneldere se beskrivelse av Lviv IT Arena over eller her.

2. Program for internasjonale deltakere

 • Økonomi og politikk i Lviv – Andriy Sadovyi, ordfører i Lviv, Olga Syvak, ansvarlig for investeringer og internasjonale relasjoner i Lvivs byråd og Marta Romaniak, ansvarlig for å fremme handel med IT-tjenester i Lvivs byråd.
 • Forretningsklima i Lviv – Taras Kytsmey, grunnlegger og styreleder i Softserve, Oleksiy Skrypnyk, grunnlegger av ELEKS og Andriy Pavliv, leder for N-iX.
 • Lviv infrastruktur og Lviv IT Cluster – Stepan Veselovskyi, leder for Lviv IT Cluster
 • Panel diskusjon – hvordan etablere vellykkede samarbeid innen tech og IT?

3. B2B-møter med ukrainske selskaper

Del 2: Bli kjent med Ukraina som IT-destinasjon og møte ukrainske selskaper

Tid: 1. – 3. oktober 

Mandag – Ukrainsk politikk, økonomi og hvordan gjøre forretning i Ukraina

 • Den politiske og økonomiske situasjonen i Ukraina og samarbeidet mellom Norge og Ukraina– orientering ved Den norske ambassaden i Kyiv og Roger Schjerva, sjefsøkonom i IKT-Norge
 • Forretningsklimaet i Ukraina og hva Ukrainske myndigheter gjør for å legge til rette for handel innen IT – Olga Syvak, ansvarlig for investeringer og internasjonale relasjoner i Lviv byråd og Marta Romaniak, ansvarlig for å fremme handel med IT-tjenester i Lviv byråd.
 • Ukraina og Lviv som IT-destinasjon – Lviv IT Cluster
 • IT-kompetansen i Lviv -møte med representanter fra universiteter og internasjonale selskaper
 • Hvordan lykkes med outsourcing – Conscensia deler sine erfaringer
 • B2B-møter med ledende selskaper i regionen

Tirsdag  – Eget program og hjemreise

 • B2B og andre møter lagt opp etter deltakernes ønske
 • Hjemreise (fly 13.15 eller 18.15) eller videre til Kyiv for de som ønsker det

 

 

 

Program

Among speakers

Partners

Norwegian-Ukrainian Chaamber of Commerce
ICT Norway
Conscensia