GreenBringer: om sitt samarbeid med ukrainske IT-utviklere
ICT IT-utvikler Outsourcing
May 29, 2020

GreenBringer: om sitt samarbeid med ukrainske IT-utviklere

GreenBringer sitt samarbeid med ukrainske IT-utviklere startet i 2016. Mitt navn er Trond Fjørtoft. Jeg er gründer og grunnleggeren av KortreistVed.

Om GreenBringer: Vi har utviklet en digital plattform for analoge bransjer og alle lokale produsenter, for å unngå et unødvendig mellomledd (butikker). GreenBringer-plattformen er et komplett system fra markedsføring og bestilling, til ordrebehandling og ikke minst optimal leveringslogistikk og kommunikasjon med kunden. Lokale leverandører slipper å ha egne web-sider og transaksjonssystemer. Plattformen er radiusbasert på den måten at kunder vil få opp de produktene som er tilgjengelig i deres område, og ordren kan gå direkte til en lokal leverandør som leverer (eller avtaler opphenting). GreenBringer har lykkes godt med KortreistVed, som er et landsdekkende bestillings- og leveringssystem for ved.

Antatt lavere utviklingskostnader var første mål når vi skulle engasjere utviklere fra Ukraina. Oppstartselskaper har ofte et stramt budsjett som de må forholde seg til. Vi så likevel med èn gang at dette var hel-profesjonelle utviklere, godt vant med å strukturere informasjon og ideer, avklare tidlig forventninger og levere godt på det som var avtalt i hver sprint. Selv om prisen på utviklingstjenester i Ukraina har økt litt det siste året så vil vi fortsette å jobbe med våre ukrainske partnere. Tilgang på kompetansen er også en viktig faktor. Det er flere IT-spesialister i Ukraina enn det er i Norge. Ukrainere er flinke til å tilpasse seg dagens behov for teknisk- og realfagskompetanse. Her har Norge noe å lære.

En annen avgjørende faktor for hvordan et langsiktig samarbeid skal fungere er kommunikasjon. For oss oppleves den lite utfordrende selv om man kommer fra ulike land. Ukrainere er ganske likt nordmenn kulturelt sett. Det er små forskjeller mellom Norge og Ukraina. Vi setter pris på at våre IT-partnere kommer ofte med tilbakemeldinger eller diskuterer hvordan ulike oppgaver kan bli utført på en bedre måte. De er ikke redde for si ifra. Dette liker jo vi nordmenn, at vi har en felles plattform i flat struktur der alle kan ha noe å si. Jeg synest Ukraina skal være stolte over å ha fostret fram en hel generasjon med svært kompetente utviklingsmiljøer, og jeg liker spesielt godt å samarbeide med disse gode europeerne.

Related articles