Hva nå, Ukraina?

  • 07.05.2019
  • 14:00

Søndag 21. april stemte et klart flertall av Ukrainas befolkning for et skifte av president. Ut gikk Petro Porosjenko, som ikke hadde klart å innfri de skyhøye forventningene i kjølvannet av Euromajdan og regimeskiftet i 2014.

Inn kom skuespiller og komiker Volodymyr Zelenskij, som fikk over 70% av stemmene i andre valgomgang. Zelenskij har ingen tidligere politisk erfaring. Kan denne politiske novisen lykkes der Porosjenko feilet? Vil han kunne få skikk på økonomien og korrupsjonen under kontroll? Hva med forholdet til parlamentet, som fortsatt er dominert av Porosjenkos støttespillere? Og hva med konflikten i Donbas og forholdet til naboen i øst?

Tirsdag 7. mai NUPI inviterer til en samtale med Tor Bukkvoll og Anatolii Kyryliuk om valget og hvilke konsekvenser det vil kunne ha for Ukrainas videre kurs.

Tor Bukkvoll er seniorforsker på Forsvaret Forskningsinstitutt (FFI) og en av Norges fremste eksperter på ukrainsk politikk. Anatolii Kyryliuk er prosjektleder i Norsk-Ukrainsk Handelskammer med særlig fokus på utvikling av energisektoren.

Samtalen vil modereres av Helge Blakkisrud, seniorforsker og leder for NUPIs forskningsgruppe på Russland, Asia og internasjonal handel.

Arrangementet strømmes direkte på NUPIs YouTube-kanal

Mer om arrangementet