WEBINAR: Zelenskyjs første år: mirakel eller en katastrofe?

  • 17.06.2020
  • 14:00 - 14:45

This webinar will be in Norwegian only.

FØLG OSS DIREKTE PÅ ZOOM HER fra kl 14:00

Vi ser nærmere på hva status er etter at Volodymyr Zelenskyj har vært president i Ukraina i ett år.

I fjor ble Volodymyr Zelenskyj, inntil da best kjent av for å ha spilt rollen som president i den populære humorserien “Folkets tjener”, valgt til president i Ukraina. Kort tid etter vant hans nystartede parti, også det preget av politiske nykommere, rent flertall i parlamentsvalget. Noen så valget som en ny start for Ukraina. Andre fryktet at manglende politisk erfaring ville kunne få katastrofale følger, for eksempel for forhandlingene med Russland om en løsning av konflikten i Donbas.

Det første året har vært preget av utfordringer: vanskelige samtaler med Donald Trump, en fortsatt konflikt med Russland, nedskytingen av et ukrainsk passasjerfly i Iran, og på toppen av dette kom koronarkisen. Men hva har Zelenskyi oppnådd? Og hva kan vi forvente utvikling kommende året?

NUPI og Det norsk-ukrainske handelskammeret (NUCC) inviterer til en webinar-samtale med tre Ukriana-kjennere: ambassadør Ole Terje Horpestad, Anatolii Kyryliuk fra NUCC og Ane Tusvik Bonde fra Human Rights House Foundation. Samtalen ledes av NUPIs Helge Blakkisrud.

Speakers

Ole T. Horpestad
Ambassadør, Den norske ambassaden i Kyiv.

Ambassadør, Den norske ambassaden i Kyiv.

Ane Tusvik Bonde
Seniorrådgiver, Human Rights House Foundation
Anatolii Kyryliuk
Prosjektleder i NUCC
Helge Blakkisrud
Seniorforsker, leder for forskningsgruppen for Russland, Asia og internasjonal handel